Werkwijze

Kennis maken
Zodra wij uw videoverzoek hebben ontvangen maken wij een afspraak met u om vrijblijvend kennis te maken en om uw communicatievraag helder te krijgen. Wat is het doel van de video? Welke boodschap moet het vertellen? Voor wie is de video bedoeld? Hoe wordt het na oplevering ingezet en verspreid? Een video is natuurlijk prachtig, maar als je het niet actief onder de aandacht brengt van je publiek mist het zijn uitwerking. Verder zijn we benieuwd wat er allemaal gefilmd dient te worden en op hoeveel locaties we nodig zijn. Soms is het archief ook handig: zijn er foto’s van vroeger? Of oude filmbeelden die het onderwerp in de tijd kunnen plaatsen? In elke videoproductie is het belangrijk dat u een stukje van de ziel van uw bedrijf terugziet. Daarom steken wij veel effort in het leren kennen van uw bedrijf en uw filosofie.  

Brainstormen om tot een uniek en creatief concept te komen.

Ontwerpfase
Voorzien van alle informatie uit de eerste ontmoeting gaan wij aan de slag met een videovoorstel op maat. Hierin wordt de opdracht nog eens strak geformuleerd en een creatieve opzet gemaakt compleet met passende prijsopgave. We geven minutieus aan welke werkzaamheden er nodig zullen zijn en hoeveel deze kosten. Handig, want zo komt u na afloop niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Veel van onze klanten hebben geen duidelijk zicht op wat er precies bij de realisatie van een film of animatie komt kijken. Dat maakt hen dan ook vaak onzeker. Begrijpelijk. Daarom krijgt u van ons ook nog eens een kant-en-klaar stappenplan waarin alle fases van het productieproces overzichtelijk staan vermeld. U weet vooraf dus precies wat er gaat gebeuren. 

Overleg tijdens de opnamen.....

Scenario
Als u akkoord gaat met het creatieve voorstel en de prijsopave gaan we meteen aan de slag met het scenario. Hierin schrijven we de hele film tot in detail uit, compleet met tekst, beeld en de locaties. De vorm krijgt nu ook meer aandacht en er wordt ook al actief nagedacht over animatieondersteuning, muziek, voice-overs en audionabewerking. Uiteraard kunt u als opdrachtgever hier nog actief in meedenken voordat we er als crew écht op uit gaan trekken. 

We’re rolling!
Als het scenario eenmaal is afgetikt wordt de crew zorgvuldig samengesteld. Elke productie vraagt weer om zijn eigen specifieke vaardigheden. Doorgaans bestaat onze opnameploeg uit regisseur/producer, cameraman en geluidstechnicus. Waardevol zijn vaak ook de rollen van figuranten (uw eigen medewerkers) of ingehuurde acteurs en actrices. Met het scenario in de hand wordt er zo tijdseffectief mogelijk gedraaid.

Montage
In de montage krijgt het verhaal haar definitieve vorm. Shots vallen op hun plaats, sprekers vertellen hun verhaal en de voice-over geeft uw film het herkenbare stemgeluid dat gelieerd wordt aan uw bedrijf. Voordat de film naar haar laatste fase gaat, de audiopostproductie, kunt u nog de laatste aanpassingen aangeven. 

Audionabewerker Linze Valk (l) en 'stem' Gert Tabak tijdens de opnamen van een voice-over

Oplevering
De audionabewerking is de Haarlemmer olie van elke videoproductie. Nu kan er ook niets meer veranderd worden. Vervolgens wordt het resultaat teruggestuurd naar de editor die het eindproduct in de gewenste en noodzakelijke bestandsformaten omzet. Zo is de video niet alleen geschikt voor uw eigen website en YouTube of Vimeo maar kan het ook op groot scherm vertoond worden voor uw klanten en relaties. Want ons streven is natuurlijk dat u wel trots bent op het eindresultaat!