Wetswijzigingstips voor Ondernemersplein.nl

Voor ondernemers in Nederland verandert er in 2017 weer het nodige. Welke wetswijzigingen zijn belangrijk om in de gaten te houden? Voor Ondernemersplein.nl brachten wij samen met presentator John van Schagen de belangrijkste wijzigingen kort in kaart. Wist u bijvoorbeeld dat als u dit jaar zaken doet met de overheid u een E-factuur moet gebruiken? 
  
Aan de slag voor CSM Noord Nederland

Voor Consultatie Seksueel Misbruik (CSM) Noord Nederland gaan wij begin november aan de slag voor een tweetal voorlichtingsfilms. CSM biedt consultatie, informatie en advies bij seksueel misbruik en seksueel (grensoverschrijdend) gedrag bij mensen met een beperking. Een precair onderwerp wat zich ook niet heel makkelijk laat filmen. Toch zijn we er in geslaagd om een moeder van een slachtoffertje haar verhaal te laten doen. In een andere film laten wij twee hulpverleners uit de praktijk aan het woord die vertellen hoe belangrijk de rol van CSM is wanneer seksueel ontoereikend gedrag ontdekt wordt.  


 

Zichtbaarheid voor Martini Niercentrum

Het Niercentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen wil nierpatiënten beter informeren over het reilen en zeilen in het MNC. Daarom heeft zij Ledegang Communicatie & PR gevraagd drie korte filmpjes te maken. Het gaat om en algemeen informatiefilmpje en twee portretten van patiënten die zowel thuis als in het Niercentrum dialyseren. Een multidisciplinair team van specialisten staat iedere nierpatiënt in het Martini Ziekenhuis bij. Dat niet elk nierfalen automatisch tot dialyse leidt is één van de vele zaken die worden verduidelijkt. Evenals de hoge mate van eigen regie die de patiënt heeft tijdens de gekozen behandeling. De drie films zullen op de open dag van het Niercentrum vertoond worden aan de bezoekers.  

 

Alle specialisten van het multidisciplinair team van Niercentrum bevinden zich op dezelfde 15 meter lange gang.

Iris Kroes ambassadeur Greenmapper.nl

Iris Kroes is de eerste Friese ambassadeur van Greenmapper. Een project van de Rijksuniversiteit Groningen waarbij iedere natuurliefhebber fan kan worden van zijn of haar favoriete plekjes in de natuur.

Door deze plekjes met een punaise te 'taggen' wordt in kaart gebracht welke natuur geliefd is. Hierdoor kunnen natuurliefhebbers in de toekomst ook een stem krijgen bij ontwikkeling van ruimtelijk beleid voor hun lievelingsplekje. Ons bureau tekende het lievelingsplekje van Iris op aan de Smalle Ee in, hoe kan het ook anders, Fryslân.
Kerst videoboodschap Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel Nederland heeft een roerig 2015 achter de rug. Reden voor de Raad van Bestuur om de medewerkers in een persoonlijke videoboodschap te bedanken voor hun tomeloze inzet in spannende tijden. Er zijn prachtige evenementen georganiseerd en succesvolle webinars uitgerold. Ook in 2016 staat er veel te gebeuren. En de ondernemer zal het merken.

In een boodschap in kerstsfeer vertellen voorzitter Claudia Zuiderwijk, Rob Coolen en Hankie van Baasbank hoe zij 2015 hebben beleefd en welke uitdagingen zij met de medewerkers in 2016 willen aangaan. Ons bureau werd gevraagd om deze woorden te vatten in een creatieve video vol kerstsfeer. Deze is vervolgens op alle locaties in het land tijdens de kerstborrel vertoond en werd zeer gewaardeerd.


Lobbyfilm Schokland gereed

Kort en snel schakelen was gewenst bij de realisatie van een korte lobbyfilm over de nieuwe plannen rond Schokland. De gemeente Noordoostpolder (NOP) vroeg ons mee te denken over het vertalen van de juiste boodschap met aandacht voor de verschillende partijen, speerpunten en emoties. Met deze film wil de gemeente in Den Haag de handen op elkaar krijgen om de plannen voor Nieuwe Natuur Schokland te steunen.Kerstvideoboodschap

Uw klanten zijn u dierbaar. Natuurlijk. En vanzelfsprekend wilt u die dankbaarheid aan hen kenbaar maken. Een zeer geschikt middel is de Kerst videoboodschap van Ledegang Communicatie & PR. Een even uniek als persoonlijk geschenk.

In een sfeervolle omgeving kunt u als directeur, voorzitter, manager uw klanten persoonlijk toespreken en bedanken voor de prettige samenwerking van het afgelopen jaar. En u kunt ook uw verwachtingen uitspreken voor het nieuwe jaar dat dit zich maar mag voortzetten. Een persoonlijke blijk van waardering dus. Gegoten in een sfeervol audiovisueel jasje. Ledegang Communicatie & PR komt met een unieke aanbieding en helpt u van begin tot eind aan dit eigentijdse relatiegeschenk. U kunt kiezen voor een algemene boodschap of een zeer persoonlijke. De kerst videoboodschap kunt u ook maken voor uw personeel. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag bij het maken van de keuze die het beste bij u past. Kijk bij Contact of bel direct: 06-416 116 20.

Inspiratievideo Friese recreatieondernemers

Het Ondernemersplein vond de zomer een uitgelezen periode voor een inspirerend ondernemersverhaal in de recreatiebranche. Ons werd gevraagd hiervan een pakkend videoportret te maken. Gekozen werd uiteindelijk voor het Friese echtpaar Jorrit en Klazina Plantenga. Sinds twee jaar runnen zij met succes camping Mounewetter in Witmarsum. De overname, met achterstallig onderhoud als één van de obstakels in de onderhandelingen, verliep moeizaam. Maar dankzij de hulp van deskundige adviseurs en enkele subsidies floreert de camping als nooit te voren.Eigenaren Jorrit en Klazina Plantenga bij het fraaie openluchtzwembad.

Video CV krijgt pilot in Opsterland

De door AEPOS Carrière Counseling en ons bureau bedacht Video CV-concept krijgt een pilot in de gemeente Opsterland. De afdeling Werk en Inkomen van de Friese gemeente draagt vijf kandidaten aan die door middel van coaching en een pakkende videopitch extra steun krijgen in het zoeken naar een nieuwe baan.

Meer dan ooit te voren moeten Nederlandse gemeenten zorgdragen voor mensen die door omstandigheden moeilijk aan een baan komen. Een proffesionele coachingssessie en een populaire sollicitatievideo kunnen ervoor zorgen dat dit slaagt. De kandidaten zullen zich eerst met coach Anko Postma focussen op de vragen: wie ben ik? wat kan ik? en wat wil ik? Met de uitkomsten hiervan wordt een tekst opgsteld die de body vormt van het verhaal in de pitch. Regisseur/cameraman Bart Ledegang zal vervolgens ervoor zorgen dat hier een krachtige videoboodschap van wordt gemaakt en de kandidaat begeleiden om dit voor de camera authentiek en fris te presenteren. Daarna wordt er een vlotte videosollicitatie van gemonteerd die geplaatst wordt op Job Channel (Vimeo), het videokanaal dat hier speciaal voor ingericht is. Met een link en een password kan de kandidaat de video met elke sollicitatie meesturen. 'De gemeente Opsterland durft zaken nog wel eens anders aan te pakken en de Video-CV past hier uitstekend in,' aldus Eric Otten van de gemeente. Mocht de Video-CV succesvol blijken dan zullen zeker ook andere gemeenten benaderd worden.
Elektrische vrachtfiets wacht op eerste grote order

In opdracht van de Kamer van Koophandel maakten wij een inspiratievideo voor Metaalplus. Deze alleskunner uit het Friese Oosterzee heeft een CO2-neutrale  manier gevonden voor stadsdistributie: de elektrische vrachtfiets. Het is dé oplossing voor de grote binnensteden die door de constante stroom van ladend en lossend vrachtverkeer steeds meer op slot raken. Bovendien weren steeds meer steden zoals Utrecht vrachtwagens alsuit de binnenstad. De Kamer van Koophandel bracht Metaalplus in contact met een aantal bedrijven die wel een pilot aan wilden gaan met de elektrische vrachtfiets.

PostNL deed al met succes een proef met de elektrische cargotrailer van Metaalplus. Met wat kleine aanpassingen is die nu klaar voor de markt. Ook de koeriersdienst Velocity uit Nijmegen rijdt al met de opvallende vrachtfiets door de binnenstad. Maar Metaalplus ziet graag dat ook gemeenten met hun duurzaamheidsbeleid kiezen voor de elektrische vrachtfiets. Die ene klant die vol voor de fiets gaat.... daar richt ook deze inspiratatievideo zich op. 
Schaliegasfilm in premiere in Nieuwspoort Den Haag

De lobbyfilm die Ledegang Communicatie & PR maakte voor de gemeenten Noordoostpolder (NOP) en Boxtel gaat op donderdag 12 februari in premiere tijdens een speciaal belegde persconferentie over het manifest 'Schaliegas nee!' in Nieuwspoort te Den Haag. Ten overstaan van veel Tweede Kamerleden en de parlementaire pers zullen de twee initiatiefnemers rond het manifest dit project afsluiten. Liefst 43 gemeenten en twee provincies ondertekenden het manifest waarmee zij zich 'schaliegasvrij' verklaren. Niet geheel toevallig debatteert de Tweede Kamer juist op 12 februari over de schaliegasboringen waar Minister Kamp NOP en Boxtel als proefboorlocatie aanwees. Bekijk hier de film:Video Resumé 

Werkgevers weten dat een gelikt CV geen garantie is voor het vinden van de ideale kandidaat. Een CV geeft namelijk een verre van compleet beeld van een persoon. Stiekem overdrijven mensen nog wel eens, weerhouden ze informatie of scheppen ze onrealistische verwachtingen. Herkenbaar? Werkgevers zijn dan ook automatisch sceptisch bij het lezen van al die indrukwekkende curriculums en de persoon die hierbij hoort. Maar wat nu als je hen een eerlijk en compleet beeld van jezelf kunt bieden waarin je ook meteen je professionele en representatieve uitstraling kunt tonen? Die kans is er nu. Zet de concurrentie ook op achterstand met een eigen onderscheidend Video Resumé! 

Samen met Aepos Carrière Counseling heeft Ledegang Communicatie & PR de Video Resumé ontwikkeld. Een Video Resumé is een 1 minuut durend filmpje waarin jij vertelt wie je bent, wat je kan en wat je wilt bereiken. Ideaal voor degene die het gevoel heeft dat zijn of haar CV niet het hele verhaal weerspiegelt.

Om een overtuigend Video Resumé op te nemen is het nodig dat je weet waar je vandaan komt en, nog belangrijker, waar je heen wilt. De Video Resumé dienst van Aepos en Ledegang Communicatie & PR onderscheidt zich hierin dat een coachingsessie over je ambities integraal onderdeel vormt van het intake gesprek. Je wordt door Aepos geprikkeld om goed na te denken over je toekomstideaal. Welke functie past bij je? Welke functie ambieer je? Welk soort organisatie hoort hierbij? Enz.  Ledegang Communicatie & PR weet deze uitkomsten vervolgens uitnodigend te verpakken in jouw persoonlijke Video Resumé. Want zien is immers geloven!

Goed begin 2015

Het nieuwe jaar begint goed voor Ledegang Communicatie & PR. Er staan een corporate film voor woningcorporatie Mercatus op de rol en twee inspiratievide's voor de Kamer van Koophandel. Eind januari staan de eerste opnamen gepland.

Voor Mercatus produceerde ons bureau aan het eind van het jaar al 5 video- en animatieproducties. Deze waren bedoeld om (potentiële) huurders prettiger te informeren over o.a. het vinden van een geschikte woning, overlast, huurprijsbeleid en het eigen klantportaal. In maart bestaat de corporatie 50 jaar. Een mooi moment om zich met een frisse corporate video te presenteren. In de film wordt niet alleen stil gestaan bij de rijke geschiedenis van Mercatus maar ook hoe het allemaal begon, met de eerste woningen in het ingepolderde landschap. Uiteraard komen ook de huurders aan het woord en wordt vooruit gekeken naar de woningcorporatie van de toekomst waar huurders steeds meer zeggenschap krijgen over hun eigen woongenot.

Ook de Kamer van Koophandel klopte het afgelopen jaar geregeld bij ons aan. Insprirerende videoverhalen van ondernemers werkt voor andere ondernemers nu eenmaal aanstekelijk. En er gebeurt ook genoeg in ondernemersland. Zo maakten wij een dubbelportret van twee Drentse ondernemers die succesvol opereren in het buitenland voor www.ikbendrentsondernemer.nl . Voor het nieuwe jaar staan ook weer twee mooie producten centraal. Een tipje van de sluier: een duurzame vrachtfiets en een prachtig kringloopproduct voor de Waterschappen in Nederland. Uiteraard later meer hierover.

              

 

Woningcorporatie Mercatus kiest voor Ledegang Communicatie & PR

Met een serie aansprekende video's en animaties moet de nieuwe website van woningcorporatie Mercatus uit Emmeloord een bron van plezierige informatie worden voor woningzoekenden in de polder. Ons bureau is gevraagd hier concreet handen en voeten aan te geven. In totaal zullen er vijf tot 10 video's en animaties gemaakt worden die meer van de corporatie zelf en van haar service en werkzaamheden laat zien.

Allereerst wordt begonnen met een video die nieuwe woningzoekenden informeert over alles wat bij het zoeken naar een nieuwe woning komt kijken: de inschrijving, de voorwaarden en natuurlijk het bekijken van de woningen. De voorbereidingen voor deze productie zijn inmiddels in volle gang. Dat geldt ook voor twee animaties die gemaakt worden. De eerste behandelt het wel en wee rond overlast. Wat is overlast precies en wat kun je hier als huurder aan doen? Verder wordt er nog een animatie geproduceerd over de samenstelling van de huurprijs. Waarom betaalt huurder A meer huur per maand dan zijn buurman die in precies eenzelfde woning woont? In een   korte animatie wordt verteld hoe de prijs van de huur is samengesteld. Deze eerste drie producties dienen eind november gereed te zijn.Eerste budgetproductie: 'Wervelwind'

Om tegemoet te komen aan de wens van veel kleinere bedrijven en organisaties is Ledegang Communicatie & PR gestart met de productie van budgetvideo's. Kwalitatief en inhoudelijk bijna even hoogwaardig als onze reguliere films en animaties maar voor een aantrekkelijker tarief. Onze eerste productie is de corporate film voor Fysiotherapiepraktijk Wervelwind.

AHet verschil zit hem eenvoudigweg in de samenstelling van het productieteam. Voor de budgetproductie ligt de volledige realisatie bij één persoon: de redakteur/regisseur/cameraman en editor. Normaal gesproken komen hier minimaal drie verschillende vakmensen aan te pas. Nu is slechts één persoon verantwoordelijk voor het resultaat. Dat heeft als voordeel dat het prettig schakelen is en u snel een prachtige corporate film hebt voor uw bedrijf. Harrie Moerings van Wervelwind fysiotherapie zag in een korte corporate film nieuwe kansen om zijn nieuwe dienst Podologie over het voetlicht te brengen. Hierbij het resultaat!


|

Film voor anti-schaliegaslobby

Animatie De Vijf

De even korte als heldere animatie ter introductie van De Vijf is klaar. Maar wie zijn De Vijf?
Vijf mannen met uiteenlopende achtergronden.

Een financieel expert, een marketeer, een organisatiekundige, een jurist en een man voor Human Resources. Vijf specialisten die bedrijven gezond maken. In wisselende samenstelling, afhankelijk van de diagnose. Razendsnel opererend. Op basis van gezond verstand, een karrenvracht aan ervaring, en oprechte belangstelling voor hun opdrachtgever. Bekijk hier het resultaat:Tamtam voor geruchtmakend boek 'Koninklijk Complot' van Linda Udo

Op zondag 31 augustus is het precies 17 jaar geleden dat Prinses Diana omkwam bij een dramatisch verkeersongeluk in Parijs. Het is ook precies 17 geleden dat onderzoeksjournaliste Linda Udo zich met een ongekende verbetenheid stortte in een eigen onderzoek naar de toedracht van de dood van de prinses. Het resulteerde in een schokkende roman met de titel 'Koninklijk Complot. Het boek over de mysterieuze dood van prinses Diana.' Aan Ledegang Communicatie & PR vroeg zij om een PR-plan op te stellen om de (inter)nationale pers voor de conclusies van het onderzoek warm te krijgen.

Duizenden artikelen las ze, tientallen reportages zag ze en uiterst secuur analyseerde zij politierapporten en rechtbankverslagen. Terwijl de hele wereld zich heeft neergelegd bij de officiële lezing dat de prinses aan een noodlottig ongeval om het leven kwam, komt Udo met een verrassende conclusie: Diana werkte mee aan een uiterst gedetailleerd verdwijningsplan waar Houdini een puntje aan zou kunnen zuigen. Ook haar ex-man Prins Charles, zijn vader Prins Philip en Diana's nieuwe liefde Dodi Fayed zaten in dit 'Mission Escape.' Ook premier John Major en Queen Elizabeth waren van het plan op de hoogte. Verrassend: Prinses Diana is niet dood, maar leeft een anoniem en vrij bestaan in de Verenigde Staten, een uitkomst die voor alle betrokennen in 1997 de beste uitweg was.


Ledegang Communicatie & PR presenteert: 'Gestoord worden...' (Netbeheer Nederland)                                                                                                                              
En hij is af! In de online-video 'Gestoord worden....' wi Netbeheer Nederland het publiek informeren over de robuustheid van het Nederlandse stroom- en gasnet. De netbedrijven werken hard aan een netwerk dat zo storingsvrij mogelijk is. Maar soms treedt er toch nog een storing op. Wat moet je dan doen? Daarover informeert deze korte film.De online-videoproductie voor Netbeheer Nederland, de branchorganisatie voor netwerkbedrijven, nadert zijn voltooiing. De film is in twee zomerse dagen opgenomen (en zelfs een nacht) en inmiddels wordt in de audiopostproductie de finishing touch aangebracht.

Het verzoek van Netbeheer Nederland was om in een korte, aansprekende video de robuustheid van het Nederlandse stroom- en gasnetwerk te belichten. En om uit te leggen hoeveel efforts er door de netwerkbedrijven gedaan worden om het net vrij van storingen te houden. Omdat nu eenmaal niet de garantie te geven is dat een gas- of stroomnetwerk altijd 100% storingsvrij is, worden in de film ook tips aan de hand gedaan om goed op storingen voorbereid te zijn. De video wordt eind augustus door Netbeheer Nederland wereldkundig gemaakt. 

Een stroomstoring komt nooit gelegen, ervaart ook acteur Frank Boxman.

Nieuwe website Ledegang Communicatie & PR
Een overzichtelijker en eenduidiger website. Dat moest er komen nu de vraag naar video en animaties bij bedrijven en organisaties snel toeneemt. En men heeft gelijk, want je laten informeren door een video is toch een stuk prettiger dan je door lappen tekst heen ploeteren. Daarom zal Ledegang Communicatie & PR voortaan de focus enkel en alleen leggen op de volledige verzorging van video en animaties en het advies hoe hier als bedrijf effectief gebruik van te maken. U treft niet alleen tal van kenmerkende producties van ons aan maar ook informatie over wie wij zijn en, ook niet onbelangrijk, hoe wij werken. Door te vertellen hoe de totstandkoming van een audiovisueel product  geschiedt geven wij klanten die voor het eerst de stap naar video wagen een geruststellend inkijkje in onze werkwijze. Een nieuwe website dus. Vorm gegeven door QDY en technisch gerealiseerd door mITech Automatisering. Mocht u nog tips hebben om onze site nog beter te maken, laat het ons dan weten op info@ledegang.com. We gaan er dan meteen mee aan de slag!